A Táncegyüttes - Bemutatkozás

Az Újbudai Babszem Táncegyüttes 2000-ben alakult. Ekkor Budai Babszem Táncegyüttes néven, 25 táncos kisgyermekkel, egy csoporttal működött az együttes.

Abban az évben már fel is léptünk a kerület jubileumi zászló átadási ünnepségen.

Céljaink között nem csak és nem első sorban a színpadi fellépések szerepelnek, hanem a magyar néptáncok minél szebb, pontosabb, hitelesebb elsajátítása.

Mindezeket, szemelőt tartásával és Timár Sándor, illetve Varga Zoltán tanítványaként, a tőlük tanult pedagógiai módszerrel haladva töltöttük el az elmúlt tízenhárom évet. 2000-2001-ben még egy csoportja volt az együttesnek. Az évek során az alapító tagok megnőttek és a hozzájuk csatlakozó új táncosokkal bővült a csapat, így végül az együttes napjainkban, már négy csoporttal dolgozik.

A Harmatocska csoportban az óvodás korú, a Kéknefelejcs csoportban a kisiskolások, a Kisgarabonciás csoportban az általános iskola felső tagozatosai, míg a Garabonciás csoportba a gimnáziumi, egyetemi évfolyamok tanulói járnak.

A csoportok között folyamatos az átjárás, így a nagyobb korosztálynak mindig van utánpótlása, a kisebbeknek pedig példaképe.

Az együttes létszáma 140 táncos, ami folyamatosan nő. Várjuk is szeretettel az újonnan csatlakozókat, bármelyik csoportunkba!

Ez évek során sokat szerepeltünk itthon és külföldön. Rendszeresen részt veszünk országos, táncegyüttesek közötti fesztiválokon.

Rendszeres, évente megrendezett műsoraink, a karácsonyi, vagy újévi bemutatók, évad záró előadások és az anyák napjához kapcsolódó néptáncfesztiválunk, melyen a hozzánk hasonló szellemben működő együttesek mellett, azok a gyermekek is fellépnek, akik a XI. kerületben táncolnak tanítványaimként, óvodában, vagy általános iskolában.